scheren van runderen en schapen

Scheren van runderen


Tijdens de wintermaanden kan u op ons een beroep doen voor het scheren van uw runderen. Zowel kleinere aantallen als grote. Wij scheren uw runderen indien mogelijk door behulp van een scheerbox om zo een maximaal rendement te behalen.


Waarom scheren? Het haar van de koeien begint te groeien in de herfst om de koe te beschermen tegen de winterkou. De boer zet de koeien omstreeks november op stal en als ze dan niet geschoren worden, kan de koe de warmte niet kwijt en begint ze te zweten. Koeien scheren geeft een betere productie door makkelijkere warmte afvoer en een betere groei bij jongvee.


Het is ook een hulpmiddel om de hygiëne te verhogen en het verlagen van de infectiedruk. Schimmel, schurft en huidparasieten ontwikkelen minder goed op een geschoren huid.


Geschoren koeien zijn doorgaans schoner en gezonder dan ongeschoren koeien en bovendien wil het oog ook iets en is dit een lust voor het oog van de boer.

Scheren van schapen

Waarom scheren van schapen?

Schapen kunnen makkelijker schoon gehouden worden door te scheren. Schapen die niet geschoren worden, hebben grote kans op worminfecties bij de billen. Lammetjes kunnen makkelijker drinken bij de moeder als ze geschoren is.

scheren van paarden

Wij scheren ook paarden en veulens van minipaard tot warmbloed. Zowel voor recreatie als voor wedstrijden, veilingen, ...